Over ons

Solo Moto

In maart 1996 is Solo Moto geboren in Geffen (NB), het werd opgericht door Peter Vos (Oss) samen met zijn rechterhand Dennis Rikken. 

  • 1971-1992 Vos Oss
  • 1992-1996 PV Trading (import B2B)
  • 1996-2011 Solo Moto Geffen BV
  • 2003- 9/2016 Solo Moto Tiel BV (Pensioen Peter Vos) 
  • september 2016 Solo Moto "the next generation" met als eigenaar Dennis Rikken

The story:

Elf was hij, zo herinnert Peter Vos (1949) zich, toen hij met z’n vader mee mocht naar z’n allereerste motorcrosswedstrijd. Daarna is het nooit meer goed gekomen. Hij was besmet met een virus en vanaf dat moment draaide z’n hele leven om motoren. Je weet wel, een motortje kopen voor honderd gulden, die het natuurlijk nooit deed, en maar sleutelen dus. En dan gaat het van kwaad tot erger, op zijn 21e in 1971 begon hij al met een eigen zaak. Niet met handelen in brommers, maar gewoon met echte motoren. Begreep men toen niets van, motorverkopers hadden in die tijd gewoon een blauwe overall aan met zo'n brede bruine riem om hun middel en zaten onder het vet en de olie, die verkochten jaarlijks twee nieuwe machines en noemden zich dan maar motorhandelaar. Dat wilde hij niet, hij was jong, ambitieus en wilde maar één ding: motoren.”

Die ongebreidelde passie straalt Peter Vos zelfs nu hij met pensioen is nog uit. En niet alleen hij, iedereen die onder de vleugels van Solo Moto werkt of gewerkt heeft lijkt bezeten door het motorspook, zelfs de huisdieren dragen de namen van diverse coureurs. Een absolute must ook volgens Vos als je een succesvolle onderneming runnen wilt. “Tuurlijk gaat het ook wel eens mis en heb je een stagiaire die er na drie maand achterkomt dat hij toch liever stratenmaker wil worden, maar dat gebeurt niet vaak. De huidige eigenaar van Solo Moto bijvoorbeeld, Dennis Rikken, kwam als 14-jarig jochie illegaal met z’n brommertje naar het voormalige Vos Oss toe getuft om te vragen of hij motoren mocht poetsen. Het zat er ook bij hem al vroeg in.

We hebben een klein team, maar zijn allemaal super gedreven.” Die kleinschaligheid is ook meteen de kracht van de zaak. “Dat en het feit dat we goede motoren voor heel weinig geld kunnen aanbieden. Nieuw doen we niet, kan natuurlijk wel bij wijze van uitzondering, maar we richten ons voornamelijk op gebruikte fietsen. We hebben in al die jaren een heel netwerk opgebouwd en daar maken we nu gebruik van. Wordt er bijvoorbeeld een nette motor van een "vreemd" merk bij een exclusief dealer ingeleverd, dan belt hij direct met ‘ons’, zij kunnen er namelijk niets mee en wij kopen hem graag in.

Door onze jarenlange ervaring en goed fundament met de technische kennis hebben we de juiste ingrediënten om kwalitatief de beste gebruikte motoren in te kopen om iedereen gelukkig te maken met hun droomfiets.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging van één van onze mooie motoren of wilt iets weten in verband met het onderhoud aan uw motorfiets? U kunt ons vrijblijvend bereiken op 06 - 40 87 15 16 of maak gebruik van ons contactformulier.

Ga naar contact

Solo Moto Tiel

06 4087 1516
tiel@solomoto.nl

KvK 11057315
BTW NL1681.07.727.B.01

Ons adres
Lutterveldweg 18a
4005 LD Tiel

Routebeschrijving